Yamaha Motor Üretim Alanı Ve Tarihi Bilğisi

Yamaha Motor Şirketi Ltd. Japon motorlu taşıt üreticisi.

Yamaha Motosikletin Kurucusu Mekanik Araçlar Merakı  Olan ' Genichi Kawakami ' dır Resmi Kayılardaki Tam Olarak Kuruluş Tarihi İse 1 Temmuz 1955,dır. Kuruluş Yeri iSE Şuan Genel Merkezi Olan Iwata, Shizuoka, Japonya dır.


Yamaha Sadece Motosiklet üretimi İle Sınırlı Kalmamıştır. Motosikletin Yanı Sıra Müzik Aletleride üretmektedir Dunya'da Müzik Aletleri Üretimde İlk 10'da Kalitede Yer Edinmiş Bir Markadır. Ve Yamaha Motosiklet Ve Müzik Aletleri Mühendisleri Motosiklet Egzozu' Nun Sesini Hoş Bir Ses Elde Edebilmek için Ortak Çalışmaları Vardır.
Müzik Aletleri Yanı Sıara Jet Motoru ,Kar Araçları ve Daha Aklınıza Gelebileçek Çoğu Motorlu Araç Üretmektedir. Bazı Otomobil Markalarına Motor Kısmı ve Egzoz Sesi Çalışmaları Dahi Vardır. Eğer Bir Ses Sizi Aşık Ederse Hoş ve Kulağınıza Hitap eden bir ses duyarsanız %80 Yamaha mühendisliğini Taşımaktadır kısacası Takumi Çalışması .

Yamahanın Farbikası Bulunan Ülkeler:
1. Sırada Çin Çoğu Motosikletin Üretimi Çinde Yapılmaktadır. Tabikide Çindeki Farbikada'da Japon Mühendisler Yapılan İŞi Kayıt Altına Almayı ihmal Etmemişlerdir.
2. Endonezya Ve İtalya'dır İtalyada Üreten Modellerden Birisi Yamaha TT Cross MOdelleridir.

Yamaha bünyesindeki şirketinin Üretim  Ve Genel Merkezi Iwata, Shizuoka'Japonya da bulunmaktadır.
Şuanda Görevde Olan CEO'Su Mart 2010'dan Bu Yana Hiroyuki Yanagi,dır.

Yamaha'da Çalışan sayısı: 52.664 dır.


Yan kuruluşlar: MBK, Minarelli, Yamaha Endonezya

Yorumlar

Popüler Yayınlar